Over Cuban Salsa y Mas

Cuban Salsa y Mas is in 2024 gestart door Mike Slagter.
Mike is begonnen in de Ballroom en Latin, wat hem heeft gebracht tot de Cubaanse Salsa.

Het begon met stijldansen

“Stijldansen hoort bij je opvoeding” hoor ik mijn ouders nog zeggen. Een jaar nadat mijn broer bij Koevoet DanceMasters in Zevenbergen op stijldansles zat, moest ik er ook aan geloven en ging ik in 2003 op stijldanslessen.

In de 12 jaar dat ik hier dansles heb gevolgd, heb ik verschillende amateurwedstrijden mogen dansen en heb ik een jaar meegedanst in ‘LaDanza’ een latin formatie-wedstrijdteam met als kers op de taart een wedstrijd mogen meedansen in Frankrijk.

Tijd voor Cubaanse Salsa

Omdat mijn voormalig danspartner tijdelijk stopte met dansen, ben ik verder gaan kijken en kwam ik in de wondere wereld van de Cubaanse Salsa terecht. Iedereen danst met iedereen, geen vooraf ingestudeerde partonen, gemoedelijke sfeer en daarbij: heerlijke muziek. Ik was overtuigd: Ik wil salsa leren dansen.

 

Ontwikkeling in de Cubaanse salsa

Sinds 2015 ben ik begonnen met salsalessen bij de dansdocent Ruben Abbad. Hier heb ik veel geleerd en ben me nog meer gaan verdieping in de techniek, het ontstaan van de dans door de verschillende invloeden en de verschillende stijlen in de dans. Bij de dansdocent Aniel Marrero ben ik nog dieper in de techniek gedoken en heb ook hier ontzettend veel geleerd. Uiteraard ben je nooit uitgeleerd en blijf ik mezelf ontwikkelen in de Cubaanse Salsa, van oorsprong tot techniek en van intentie tot figuren.

 

Van assistent naar docent

Nadat ik zo goed als fulltime assisteerde bij de dansschool van Ruben, kreeg ik de vraag of ik ook les zou willen geven. Momenteel geef ik les op de maandag- en dinsdagavond voor de dansschool Salsa Vibes (Ruben) en heb het genoegen om dit met Sanne Gommers doen; naast een goede vriendin, een geweldige Cubaanse salsadanseres en salsadocente.

Naast de reguliere danslessen geeft ik ook graag workshops, technieklessen en privelessen om zo mensen te helpen in de ontwikkeling van hun eigen Cubaanse salsadans.

 

Passie kent geen grenzen

Als je naar dansfeesten toegaat, ontmoet je natuurlijk heel veel mensen die dezelfde passie delen. Ik heb het geluk gehad om in 2015 mijn inmiddels vrouw te leren kennen. Passie kent geen grenzen en zij geeft zelf, los van Cuban Salsa y Mas, choreografie trainingen aan toekomstige bruidsparen. Samen hebben we een prachtige openingsdans neergezet waar we ontzettend trots op zijn!

Sneakpeak van onze openingsdans in de Cubaanse Salsa, by Steffie en Mike.